A kütyüipar kreativitása határtalan, ma már számtalan olyan kiegészítőt vásárolhatunk, amivel még nagyobb élmény mobilos felvételeket készíteni. Izgalmas/hasznos/felesleges/vicces megoldások videózáshoz. Most az Ebay-Amazon-Aliexpress szentháromságban néztünk körül, akciókra vadásztunk, érdekes dolgokat találtunk. Ha éppen erre van szükséged, jelentkezz, és indokold meg, miért… 🙂

1. 3 az 1-ben mágneses objektívek (Amazon.com)

Fotóból videó lencseA lencsekészlet a legtöbb olyan telefonnal kompatibilis, amelynek “lapos” a kamerája. Mivel mágnessel működik, egyszerűen odatapad az objektív elé, és már készítheted is vele a viccesebbnél viccesebb képeket. Csodát azért ne várj, a telefonok objektívei nagyon pontos kis szerkezetek, minden előtét ront a képminőségen, típustól függ, mennyit… A készletben van egy halszemoptika, egy nagylátószögű objektív (ezzel többminden fér a képbe, mint nélküle) és egy makro, amivel szuperközeli felvételeket készíthetsz. Szóval ha hangyát és focistadiont filmeznél, itt a helyed!

Ára: 8000 Ft helyett 2500 (igaz, az ingyen szállításhoz még kell venned mellé ezt-azt)


2. Jelly lens, azaz zselés lencsecsomag (Aliexpress.com)Ultra-popular-Jelly-Lens-for-mobile-phone-12-styles-of-mini-Jelly-Lens-wide-angle-lens

Ha már a halszem is unalmas, a jellemzően kínai gyártmányú lencsékből aztán megtalálsz bármit, amit az elvarázsolt kastély tükörtermében. Arról nem szól a fáma, hogyan befolyásolja a képminőséget, ha különböző színes műanyagdarabkákat pakolsz elé, de nem is ezért van… Kövérít, sokszoroz, tükröz, összefordít, mátrixosít – az biztos, hogy jó estéd lesz, amikor megkapod a 12 darabos kiszerelést alig 20 000 Ft-ért Bár nem láttam még embert, aki a hétköznapokon használta volna, de az biztos, hogy öt és tíz év között az összes gyerek odáig lenne, ha ilyeneket pakolhatna anyu telefonja elé. Ha nem akarsz teljes készletet, párszáz forintért egyesével is rálelhetsz az izgalmas darabokra.

A 12 db-os készlet ára 22 000 Ft helyett 20 000 Ft

 

 $_573. Távirányítós szelfibot (Ebay.com)

Nem tudom jobban fordítani, maga a spanyolviasz. Márkát nem is írok, egyrészt úgyis mindegy, másrészt ebben az árkategóriában nagyon nagy a harc Hongkong és Kína között. Először egy római kiránduláson figyeltem fel rá, az utcán minden második árus “szelfiszelfi” kiáltással jött hozzám, alig mertem egy-két fotót készíteni a telefonommal. A lényege, hogy a telefont egy teleszkópos bot végére rögzíted, magad felé fordítod, majd a Bloetooth távirányítóval megnyomod a fényképező gombot, és máris kész a nagytotál, hátad mögött a Colosseummal. Ezen kívül ugyan nem sok értelme van, és a szerkezet vastagsága alig haladja meg a Szokol rádiók antennájáét, de nagy barátja azoknak, akik szeretik viszontlátni magukat a képeken. Én ugyan meggondolnám, hol használom, egyrészt ugye a tömegben nem biztos, hogy csupa jó szándékú ember van, másrészt pedig biztosan félnék, hogy nem rögzítettem eléggé becses telefonomat, és az egy szaltóval a sárban/betonon landol. Arról nem is beszélve, hány turistát lehet vele egységnyi idő alatt nyakmagasságban elkaszálni.

Ára 1405 Ft, ráadásul ingyen szállítással.

 

4. Állvány polipkarokkal (Ebay.com)$_57 (1)

Ki ne merné rábízni a telefonját erre a szivaccsal bevont műanyagdarabra, amit valahogy felmókolt a kocsi tetejére? Nagy szerencse, hogy harminc napos pénzvisszafizetési garancia jár rá, nem is a telefont sajnálnám. A polipkarokon álló foglalatba gyakorlatilag betehetsz bármit, ami videófelvételre képes a fényképezőgéptől a telefonig, az ígéret szerint annyira univerzális, hogy az már szinte gyanús ennyi pénzért. Felteheted a biciklikormányra, a faágra, vagy hagyományos állványként az asztalra, lábait csűrheted-csavarhatod, a képek szerint még a teleobjektívvel felszerelt DSLR gépeket is elbírja. Én azért érzek ebben némi túlzást.

Ára 1011 Ft, és ezért még ki is szállítják.

 

12XUniversal Mobile Telephoto Lens Manual Focus Telescope Phone Camera Lens A#S0  5. Univerzális teleobjektív 12-szeres nagyítással (Aliexpressz.com)

Természetesen vadonatúj és jó minőségű a kínai gyártó terméke. Az összegért nem csak egy alumínium házas távcsövet kapsz (azt nem írják, hogy a lencse üvegből készült-e), amit a telefonra erősíthetsz, de még fókuszgyűrű is van rajta, bónuszként pedig egy kiváló minőségű állvány, amire szükséged is lesz a 12-szeres nagyításhoz, ilyenkor már nem tarthatod kézben a telefont… És persze kapsz védőtokot, tisztítókendőt, táskát, kézikönyvet… Épp csak a telefont nem. A minimum fókusztávolság három méter, az objektív átmérője pedig 21 mm. Még ide is hozzák a messzi távolkeletről ingyen.

Ára 6 800 Ft, kb. negyven nap alatt érkezik meg ingyenes szállítással.

 

 

Az árak tájékoztató jellegűek, a 2015. márciusi dollár-forint árfolyam szerint.