A gyerekekről szóló videók vágása, szerkesztése mellett nagyon sokszor keresnek meg olyan kérésekkel, hogy évfordulókra, születésnapra, vagy esküvőre szeretnének különleges filmet, készüljön régi a fotókból videó. 

Hisszük, hogy a kész filmnek, videónak vissza kell tükröznie az ünnepelt stílusát. Ez nem csak azt jelenti, hogy egy 30 éves fiatalembernek tempós videó készül, míg egy aranylakodalomra nyugodtabb, hanem azt is, hogy a képek és a kapott információk alapján kitaláljuk, milyen legyen maga a keret.

Nemrég például különleges kéréssel keresett meg bennünket egy esküvőjére készülő fiatal pár. Ma már megszokott, hogy a lakodalom egy pillanatában – általában a vacsora után és a tánc előtt – az ifjú pár levetíti közös filmjét, vagy esetleg nászajándékként készül a gyerek- és ifjúkori fotókból videó. De ők szerették volna, ha ebből “tévéműsor” készül. Különböző hazai és külföldi sztárinterjúkból válogatták ki azokat a rövid részleteket, amelyeket akár róluk is mondhatták volna az ismert színészek, zenészek, műsorvezetők. Ezeket egészítettük ki narrációkkal, zenékkel, vonatkozó képekkel. Kerettörténetet adtunk a fotóknak, így ez nem csak fotókból videó lett, hanem egy humoros magazinműsor, teljesen más, mint egy átlagos esküvői fotómontázs

 

 

Érdekes feladat volt a nagymama 75. születésnapjára készülő videó is. A családdal megbeszélve a régi fotókat romantikus, valósághű környezetben mutattuk meg. Mintha egy ódon kúriában sétálgatnánk a szobák között és a kertben, ahol emlékek köszönnek ránk a komód tetejéről, a könyvespolcról, de még csipeszekkel lelógatva a ruhaszárító kötélről, és a fák ágairól is. A teljes filmben több mint 10 percen keresztül idéztük vissza a nagymama izgalmas életének nagy eseményeit, megmutattuk az esküvőt, a gyerekek- és az unokák születését, a mindennapokat, ünnepeket, utazásokat. Mindezt úgy, mintha a valóságban járnánk.

Egy negyvenedik születésnapi filmet is készítettünk nemrég. Több mint 400 fotót kaptunk, és mivel ezek többségének sajnos nem volt túl jó a minősége, olyan megoldást kellett találnunk, ami amellett, hogy egységbe foglal, szépít is. Abban már a videó szerkesztés elején biztosak voltunk, hogy ennyi fotó esetén a videó úgy lesz izgalmas, ha montázsként mutatjuk meg az összes képet, néhány emlékezetes pillanatot kiemelünk, a többivel pedig történeti keretet adunk a filmhez. A videó leendő ajándékozójával beszélgettünk az ünnepeltről, megtudtuk, hogy amellett, hogy nagyon családcentrikus, szereti a baráti társaságot, a nagy nevetéseket, a focit, a Forma 1-et, a retro hangulatot. Mindezt összevetve a fotókkal végül a képregényes forma mellett döntöttünk. A végeredmény igazán izgalmas lett, keveredtek benne a humoros és megható pillanatok, így könnyes-nevetős filmet kapott a születésnapos.