Videó fényképekből egy csodálatos édesanyának

Nagy feladatot kaptunk nemrég… Ágnes, aki megkeresett bennünket, édesanyjának szeretett volna hatalmas meglepetést okozni egy filmmel, a premiert pedig moziba tervezte! Igazi jegyekkel, reklámmal a film előtt, hogy az ünnepelt csak akkor jöjjön rá a turpisságra, amikor elindul élete filmje! És hogy milyen lett az eredmény? Arról beszéljen a facebookon írt üzenete:

“Kedves PicMe! Az anyukám 60. születésnapjára készített film nagyon nagy sikert aratott! A család összes tagjának tetszett, többen meg is könnyezték. Anyukám hatódott meg természetesen a legjobban, de mi sem bizonyítja jobban, hogy milyen jó lett a film, mint hogy még aznap legalább 5x megnézte a dvd-t. Ezúton még egyszer szeretném megköszönni a munkátokat! Egy következő családi film készítésekor is biztosan Titeket fogunk megkérni!”

slide6

 

Egy videó fényképekből. Amelynek megtervezésével sok órát, napot, éjjelt töltöttünk, rengeteg titkos megbeszéléssel, konspirációval, minden másodpercet kitaláltunk, és nagyon izgultunk, hogy valóban úgy sikerül-e a meglepetés, ahogyan Ági tervezte… Végül minden fotóról tudtuk már, kit ábrázol, mikor, hol, miért volt fontos az édesanya életében.

Zenék garmadáját hallgattuk meg, hogy megtaláljuk azokat, amelyek a filmhez és hozzá is illenek, fotókat animáltunk, felidéztük az első közös nyaralást, kékké varázsoltunk egy pulóvert egy fekete-fehér fotón, hogy a “kék pulóveres fiú” valóban színre léphessen. Beillesztettük az első hangfelvételt, a régi, gyerekkori családi videókat, kinyertük egy karcos, lejátszhatatlan DVD-ről az esküvői felvételeket…

És igen! Az ilyen, erőt adó üzenetekért érdemes!