Videó készítés: Hétköznapok három gyönyörű percben

 

Bensőséges élmény, amikor egy család megengedi, hogy bepillanthassunk a mindennapjaiba. A szülők egy három perces filmet szerettek volna, hogy legyen egy gyönyörű emlékük kisfiúknak erről a már aktív korszakáról, és anyukájával együtt töltött hétköznapjairól. Egy napsütéses, őszi délelőttöt töltöttünk együtt sok-sok nevetéssel, játékkal, miközben a videó készítés állt a középpontban.

 

A stáb itt “egyszemélyes” volt, hiszen az is fontos, hogy a család életében minél kisebb felfordulást okozzunk. A tíz hónapos nagyfiú éppen játszott, de a kamera és a sokféle szerkezet természetesen sokkal izgalmasabbnak bizonyult bármilyen csörgő-zörgő hétköznapi eszköznél, így az első fél órában “kergetőzős” felvételek születtek – sok gyönyörű kép, ahogyan mászik, vagy éppen anyukája kezét fogva lépeget a kamera felé, aztán boldogan elmosolyodik, amikor végre eléri…

Az ismerkedés után aztán a család visszatért a mindennapi foglalatosságokhoz. Készült videó, miközben Bence mesét olvasott, tízóraizott, táncolt, vagy éppen édesanyjával kedvenc csikizős-összebújós játékát játszotta.

Az is kiderült, hogy öltözés sokakhoz hasonlóan neki sem tartozik a kedvencei közé… Az a méltatlankodó arcocska, amit a pulóver felvétele közben vágott, szintén bekerült a végleges filmbe – néhány év múlva ezekre az apróságokra is jó lesz majd emlékezni.

Persze a videó készítése mellett jutott idő egy fotósorozatra is – íme néhány az ajándékba készült fotók közül.

 

befunky-collage

 

Ha egy családhoz érkezünk filmet készíteni, fontos, hogy alkalmazkodjunk a napi teendőikhez, rutinjukhoz, így a filmet egy közös sétával fejeztük be. Utána alvásidő következett, és Bence bizony addigra el is fáradt a különleges élménytől.
Ha Ti is szeretnétek hasonló filmet, szeretettel várjuk jelentkezéseteket, kérdéseiteket.