Az egyik legizgalmasabb pillanat, amikor megérkeznek a fotók, videók. Végignézni, elképzelni, hogyan lesz majd ebből meglepetés. Aztán – még a videóvágás előtt – feltenni a kérdéseket, megismerni a megajándékozottat. Mi az, aminek örülne, mit szeret, mitől különleges. Legtöbbször titokban, a szerettei beszámolója alapján kialakítani a képet, a tervet, milyen saját filmnek örülne igazán.

Ilyenkor igazán izgalmas, amikor kapok egy üzenetet, hogy beszéljünk este 8 után, mert anya akkor éppen altat. Vagy az érkező mail a [email protected]…com-ról, nehogy egy véletlen pillantás a pittyenő telefonra elárulja a titkos bulit, aminek a fénypontja lesz majd a vetítés.

Esti képválogatás 🙂 Így kezdjük a PicMe filmek elkészítését… Végignézzük, átválogatjuk és javítjuk az összes képet, legyen az száz, vagy akár ezer 🙂

Közzétette: PicMe – 2016. január 16., szombat

 

Vagy amikor sok-sok kanyar után megérkezik a hiányzó fotó a farsangról, ami főhősünket ábrázolja, miközben sikítva kiabálta, hogy ő mégsem szeretne hupikék törpike lenni, azonnal mossák le az arcát.

Kideríteni a régi kedvenc játékot. Az ovisjelet. A kamaszkora kedvenc dalait. A gyerekkori barátokkal közös kalandokat. A családi hagyományokat.

Újra és újra átnézni a kapott anyagot, nyomozni, mit jelent a háttérben egy apróság, amiről kiderülhet, hogy az első és egyetlen karateérem. Megtudni, mi lehet annak a bizonyos, rongyosra olvasott könyvnek a címe, amit a kezében tart.

És amikor már kirajzolódott, milyen is lesz majd a film, megkeresni a stílust, pontosítani a kerettörténetet, felépíteni a fotókból az élet fontos pillanatait. Az élményeket. A kapcsolatokat. Közben újra és újra beszélgetni a “főhősről”, hogy a filmben valóban visszaköszönjön az élete.

És a videóvágás még csak most kezdődik.